PCR-Test AAN DE SPAANSE GRENS

Verdere informatie?

  PCR TEST AAN DE SPAANSE GRENS in Girona Costa Brava Catalonië: negatieve PCR test uitslag tonen, op 1 uur afstand van de grens tussen Spanje en Frankrijk.

  Alle reizigers vanuit een hoog-risicogebied van binnen de EU/Schengen moeten een negatieve COVID-19-testuitslag laten zien wanneer zij naar Nederland reizen per vliegtuig, schip, internationale trein en bus (op dit moment geldt dit ook voor reizigers die met de auto door Frankrijk naar Nederland/Spanje reizen). De uitslag van uw PCR test aan de Spaanse grens mag voor Nederland ook digitaal getoond worden.

  Kan een reiziger geen negatieve Coronatest uitslag laten zien aan de luchtvaartmaatschappij of scheepvaartmaatschappij? Dan mag de reiziger het vliegtuig of het schip NIET IN en mag hij niet naar Nederland/Spanje reizen.

  Deze negatieve coronatest (PCR, ARN SARS-CoV2 test) mag maximaal 48 uur voor aankomst in Nederland/Spanje zijn afgenomen. Bij aankomst in Nederland moeten reizigers direct 10 dagen in quarantaine.

  Bron: rijksoverheid.nl


  Verplichte gegevens op PCR testuitslag.

  De negatieve testuitslag moet in het Engels, Duits, Frans, Spaans of Nederlands zijn.

  Het document wordt op 5 punten gecontroleerd:

  1-Type test: dit moet een moleculaire PCR test zijn en een test op Sars-Cov-2/COVID-19. Een ander type test, inclusief een sneltest, is niet geldig.

  2-Testresultaat: moet negatief (of niet gedetecteerd) zijn.

  3-Voor- en achternaam: overeenkomstig met het paspoort.

  4-Datum en tijd van afname van de test: De test is maximaal 48 uur oud bij aankomst in Nederland.

  5-Gegevens instituut of laboratorium dat de Coronatest afnam.


  !!! Reizigers van binnen EU/Schengen hoeven alleen de testuitslag te kunnen tonen. Een vertaling van een testuitslag is toegestaan als deze is voorzien van een originele handtekening of stempel van de arts of het instituut dat de test heeft afgenomen.

  -48 uur: moment testafname of moment testuitslag?

  De tijd tussen het moment van afname van de test en de aankomst in Nederland, mag maximaal 48 uur zijn. De PCR testuitslag moet wel bekend zijn voordat iemand naar Nederland/Spanje vertrekt.

  -Niet naar Nederland/Spanje bij positieve uitslag test.

  Hebben reizigers een positieve uitslag van een COVID-19 test? Dan mogen zij niet reizen. Zij moeten in dat land blijven tot de klachten over zijn. Zij volgen de adviezen van de lokale gezondheidsdiensten op.

  Pas als zij geen klachten meer hebben en negatief testen op corona, mogen zij naar Nederland reizen.

  Bron: Informatie van de Rijksoverheid , Ministerio de Sanidad, Gobierno de España

  • Wat is een PCR test?

  De PCR test is een polymere chain reaction -test. De test wordt gebruikt om aan te tonen of iemand het coronavirus (SARS-CoV-2) bij zich draagt. In de coronatest wordt een stukje genetisch materiaal, dat verkregen wordt uit een keel- en neusswab, sterk vermenigvuldigd om aan te tonen of het virus aanwezig is.

  • Hoe wordt de PCR test afgenomen?

  De verpleegkundige neemt wat slijm af middels een keel -en neusswab. Ons laboratorium analyseert uw materiaal.

  • Hoe lang duurt het voor u de Corona testuitslag heeft?

  PCR-resultaten worden binnen 24-48 uur verkregen.

  • Wat zijn de PCR test kosten?

  De kosten van een Coronatest zijn € 100,-

  De kosten van een SARS-CoV-2 Antigeen sneltest zijn € 35,-