TROMBOSEDIENST

Trombosedienst aan de Costa Brava

Indien u gebruikt maakt van de trombosedienst kan dit in Spanje gewoon voortgezet worden. U hoeft hier zelf niets voor te doen. Er wordt bij u thuis, in het hotel of op de camping bloed afgenomen en ‘s middags krijgt u de uitslag en de nieuwe ‘sintrom’-lijst thuisbezorgd. Alles wordt geregeld door VerpleegpostSpanje, uw trombosedienst aan de Costa Brava.

VerpleegpostSpanje neemt op poliklinische prikposten bloed af of bezoekt de mensen aan huis. De INR wordt bepaald bij ons door afname van een buisje bloed of met een pijnloze vingerprik (Coagucheck* meting systeem). Door uw trombosedienst in Nederland wordt de dosering vastgesteld en de volgende controle afgesproken. De doseerlijst wordt per e-mail naar ons verzonden en daarna naar u doorgestuurd.

Heel Nederland is gedekt door een netwerk van trombosediensten. De trombosediensten zijn sterk gespecialiseerd voor hun taak en velen goed in de ontwikkeling en uitvoering van ketenzorg voor patiëntveiligheid.

Maar in het buitenland is de zorg in het algemeen anders georganiseerd. Als patiënten van een trombosedienst in het buitenland op reis zijn, moeten zij daar naar een ziekenhuis of laboratorium (in dit geval Verpleegpostspanje, uw trombosedienst aan de Costa Brava ) om de INR laten bepalen. De dosering kan dan door een arts ter plekke of via de trombosedienst in Nederland worden verzorgd.

BELANGRIJK: Uiteraard dient u wel de lijst van de afgelopen periode mee te nemen. De antistolling wordt beïnvloed door tal van factoren. Bijvoorbeeld het starten en stoppen van andere medicijnen, ziekte, ziekenhuisopname, ingrepen, bloedingen. Dit is belangrijke medische informatie. De patiënt wordt gevraagd de trombosedienst altijd op de hoogte te stellen over deze zaken die van invloed kunnen zijn op de antistolling. Zowel in de situatie waarin de patiënt zelf doseert als de situatie waarin de dosering door de trombosedienst gebeurt, is deze informatie belangrijk. Lees verder: Vakantie adviezen-Trombosedienst Regio Eindhoven

*De CoaguChek® XS is een professionele INR-meter, voor wanneer een snelle INR-bepaling van levensbelang is. Snel, efficiënt en veilig in gebruik.

Maak een afspraak